Tillbaka | 2017-04-20 | Södertälje | Logistik/Transport

Logistik Coordinator sökes till välkänt läkemedelsföretag

Just nu söker vi på uppdrag av vår kund en Logistic Coordinator med start snarast möjligt till funktionen Customer Relations & Logistics inom Sourcing & Supply, Sweden Operations.

Om tjänsten

Just nu söker vi på uppdrag av vår kund en Logistic Coordinator med start snarast möjligt till funktionen Customer Relations & Logistics inom Sourcing & Supply, Sweden Operations.

Om Logent

Logent är en oberoende tjänsteleverantör inom logistik med ett heltäckande erbjudande inom Supply Chain Management för logistikintensiva verksamheter. Vårt erbjudande innefattar tjänster och branschlösningar inom våra tjänsteområden Logistik, Bemanning, Hamn & Hub och Kompetens. Logent finns representerade på ett flertal orter i Sverige och Norge med ca 3000 anställda. Under 2016 omsatte Logent ca 1,5 miljarder SEK. Logent AB är auktoriserade genom Almega och AEO-certifierade samt certifierade enligt ISO9001 och ISO14001.

Om kunden

Kundföretaget är ett globalt, innovationsdrivet bioläkemedelsföretag med fokus på forskning, utveckling och marknadsföring av receptbelagda läkemedel

Arbetsuppgifter

Du är en viktig del i värdekedjan ut till kund där du som Logistic Coordinator ansvarar dels för management processen samt utleveranser av läkemedel. I din roll är du länken mellan företagets kunder och deras interna funktioner. Externt fungerar du som koordinator mot deras speditörer och agenter. Företaget har starkt fokus att jobba med Lean och deras arbete genomsyras av den filosofin - standardiseringar, ständiga förbättringar och processoptimering är en naturlig del av vår vardag.

Som Logistic Coordinator ansvarar du självständigt för orderhanteringen och skeppningarna till ett antal exportmarknader. Du kommunicerar dagligen i varuförsörjningsfrågor via mail, telefon och Skype. Arbetet innefattar kontakter internt samt med kunder och speditörer, planering och bokning av transporter samt framtagning av dokument till leveranser. Utförandet av arbetsuppgifterna ska ovillkorligen följa de föreskrifter och rutiner som avser kvalitet och säkerhet (GMP/GDP). Rollen innefattar huvudsakligen rutinartade arbetsuppgifter men även viss problemlösning och systemanalys. Du deltar i avvikelse- och reklamationsutredningar.

Arbetet utförs i en global miljö med hög takt, med starkt fokus på tvärfunktionellt samarbete. Rollens natur kräver en förmåga att vara flexibel och att självständigt kunna prioritera och göra bedömningar för hur tiden bäst fördelas för att arbetet ska bedrivas effektivt.

Krav

Du har stor erfarenhet av kundservice och logistik samt av att jobba i SAP med order- och transportrelaterade processer. Lämplig utbildningsnivå är Universitets/Högskole utbildning med inriktning på logistik, exportadministration, spedition eller annan serviceindustri. Du har god kommunikationsförmåga, ett krav är att du behärskar engelska och svenska mycket väl i både tal och skrift.

Du är en social och utåtriktad lagspelare, du strävar efter bra samarbete i dina kontaktytor och tar alltid personligt ansvar. Viktiga egenskaper är att du är noggrann och känner dig bekväm att följa fastställda regler, rutiner och standards. Du är engagerad, flexibel och serviceminded.

Rekryteringen sker löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan,
Ansökan tas emot via www.logent.se