Tillbaka | 2018-02-12 | Kristianstad | Drift/Underhåll

Självgående servicetekniker sökes

Servicetekniker sökes för rekrytering till vår kund J&B Maskinteknik. J&B växer och vill komplettera sitt team i regionen med ytterligare en servicetekniker. Vi söker därför nu dig som har ett starkt...

Om tjänsten

Servicetekniker sökes för rekrytering till vår kund J&B Maskinteknik. J&B växer och vill komplettera sitt team i regionen med ytterligare en servicetekniker. Vi söker därför nu dig som har ett starkt intresse för att kalibrera, skruva och montera. Vi tror att du har arbetat med detta under ett par år och är självsäker och ansvarsfull. Du gillar att felsöka och att hitta lösningar åt dina och företagets kunder.

Om Logent

Logent är en oberoende tjänsteleverantör inom logistik med ett heltäckande erbjudande inom Supply Chain Management för logistikintensiva verksamheter. Vårt erbjudande innefattar tjänster och branschlösningar inom våra tjänsteområden Logistik, Bemanning, Hamn & Hub och Kompetens. Logent finns representerade på ett flertal orter i Sverige och Norge med ca 3000 anställda. Under 2016 omsatte Logent ca 1,5 miljarder SEK. Logent AB är auktoriserade genom Almega och AEO-certifierade samt certifierade enligt ISO9001 och ISO14001.

Om kunden

J&B Maskinteknik är branschens största serviceorganisation med 25 tekniker från Ånäset i norr till Staffanstorp i syd. De arbetar med att utföra installation, underhåll och kalibrering av verkstadsutrustning. J&B startades som ett litet familjeföretag i Alingsås 1989 av Jan och Ulf. Genom åren har företaget växt och sedan 2010 har vi vårt huvudkontor i Mölndal strax söder om Göteborg. J&B har en egen serviceverkstad där de utför underhåll av hjulinställning, avgasmätare, AC-aggregat, däckmaskiner med mera. Huvudkunder till J&B är däck-, last- samt personbil-verkstäder och bilprovningsorgan. De är sedan 2005 ackrediterade av SWEDAC att utföra kalibreringar på gällande verkstadsutrustning. J&B ingår sedan 2015 i Mekonomen Group AB.

Arbetsuppgifter

Arbetet som resande servicetekniker är omväxlande och ger utrymme för egna initiativ. Du reser med företagets servicebil och ansvarar för ditt distrikt. Arbetar med nyinstallation, förebyggande underhåll och akuta reparationer på billyftar, bromsprovare, däckmaskiner och annan verkstadsutrustning. J&B tillhandahåller internutbildning.

Krav

Du bör ha några års erfarenhet av att jobba som tekniker eller mekaniker. Teknisk gymnasieutbildning med inriktning styr/reglerteknik eller likvärdigt är önskvärt.

Vi ser att du har goda kunskaper i svenska (både i tal och skrift) då du ska kunna läsa och förstå ritningar. God datorvana är en förutsättning för tjänsten, då du rapporterar via datorn. J&B tillhandahåller din servicebil och det krävs körkort B för att du ska vara aktuell för denna tjänst. Det är även meriterande om du har elkompetens, erfarenhet av heta arbeten och/eller liftkort.

För att trivas i verksamheten är det viktigt att du är flexibel, utåtriktad, engagerad och tycker om kundkontakter. Du behöver även uppskatta en kombination av att jobba självständigt och i team med dina kollegor och kunder. Som person är du en servicetänkande problemlösare med kvalitetsmedvetenhet och ansvarskännande.