Anna Pärsdotter, Site Manager Hamn

Anna kom till Logent som Trainee efter genomförd utbildning på Kandidatprogrammet Samhällets logistik på Linköpings Universitet. Efter avslutat traineeprogram fanns ett ömsesidigt intresse att Anna skulle fortsätta inom företaget och hon arbetar nu som Site Manager för Logents verksamhet i Stockholms hamnar.

Varför valde du att börja arbete på Logent?
Efter att jag tagit min examen i logistik sökte jag mig till Logents traineeprogram. Jag tycker traineeprogram är en bra start när man är nyexaminerad så letade specifikt efter företag som erbjöd det. Anledningen till att jag valde Logent var för att det kändes som ett ungt företag som erbjuder stor utvecklingspotential för sin personal. Företaget är entreprenörsdrivet och jag fick uppfattningen om att det är mycket på gång vilket jag tycker är roligt.

Hur ser du på utvecklingsmöjligheterna i företaget?  
Jag började som sagt min bana inom företaget på Logents traineeprogram. Där fick jag möjlighet att besöka olika delar av verksamheten och bekanta mig med våra affärsområden. Jag var bland annat med och startade upp ett nytt logistikuppdrag på ett lager och jag gjorde även ett projekt inom bygglogistik. Traineeperioden var oerhört lärorik och jag fick testa många nya saker. Efter traineeperiodens slut arbetade jag vidare inom bygglogistiken en period och efter det blev jag erbjuden tjänsten som Site Manager över Logents hamnverksamhet i Stockholm. Jag har alltså fått testa många olika arbetsuppgifter och hela tiden fått nya utmaningar att ta mig an. Min bild av att Logent var ett företag med stor utvecklingspotential för sina medarbetare har i mitt fall visat sig stämma bra!

Vad gör du i ditt jobb som Site Manager (i hamnverksamheten)?
Logent erbjuder stuveritjänster i ett flertal hamnar i Stockholm samt i oljehamnen i Nynäshamn. Tjänsten som Site Manager innebär att jag har helhetsansvaret för dessa verksamheter. Det innebär allt från budget- och personalansvar till kundkontakt och inköp. Ingen dag är den andra lik och i min roll är det viktigt att vara flexibel och öppen för att det mesta kan hända. Jag arbetar gärna med uppföljning för att hela tiden veta hur det går för verksamheten. Både hur våra kunder uppfattar oss som leverantör men också hur vi kan förbättra våra interna rutiner.

Vad gillar du mest med ditt arbete? 
Det bästa med mitt jobb är friheten att lägga upp mitt arbete på mitt sätt. Det finns självfallet flera uppgifter som alltid måste göras men då jag är administrativt lagd brukar dessa gå lätt. I övrigt har jag möjlighet att fokusera både på de saker jag tycker är intressanta men också de uppgifter som jag anser vara mest givande för verksamheten. Samtidigt som det är bland det bästa med jobbet är det också den största utmaningen. Att inte ha någon satt agenda för varje arbetsdag utan själv ta reda på och göra det som behöver bli gjort.

Varför ska man arbeta på Logent? 
Logent är idag en stor koncern med verksamheter inom flera olika områden. Är du intresserad av logistik och vill ha möjligheten att pröva på olika delar av branschen har Logent mycket att erbjuda. Som jag nämnt tidigare finns det stor utvecklingspotential inom företaget och visar man att man vill finns det alla chanser att växa inom koncernen.

Visa som: