Henrik Bohlin, Operations Manager

Henrik är en av Logents Operations Managers, vilket innebär att ha det övergripande ansvaret för den operationella driften och verksamheten på en logistiksite. Han tar idag hand om verksamhet och personal för en av Logents största kunder i Göteborg.

Varför valde du att börja arbete på Logent?
Jag valde att gå vidare till Logent efter att ha jobbat i Norge som produktionschef i 7 år. När det var dags att flytta hem med familjen så sökte Logent två Operations managers till nya logistiksiter i Göteborg. Detta tyckte jag lät som en stor utmaning och mycket lärorikt i min fortsatta utveckling inom logistiken. Så jag tackade självklart ja när jag fick erbjudandet.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut för dig? 
Det är ju det här som är grejen när man är operations manager, det finns knappt några vanliga dagar. En dag kan till exempel innehålla projektmöten med vår kund eller att hantera olika utmaningar i produktionsvardagen. Min arbetsplats jobbar treskift och det är givetvis en utmaning i sig att få produktionen och kommunikationen att gå ihop mellan alla tre skift. Vid mötesintensiva dagar blir ofta mailkorgen lidande så innan det blir kväll ska även den gås igenom för att jag ska vara i fas med dagen.

Hur ser du på utvecklingsmöjligheterna i företaget?  
Utvecklingsmöjligheterna för min del är goda. Mycket för det jag nämnde tidigare, att jag får arbeta med personer med mycket kunnande inom många olika områden, men även att jag får möjlighet att träffa och känna på ett brett utbud av logistikutövare.

Vad är den största utmaningen i ditt arbete?
Den största utmaningen jag har är att det ibland kan det vara många projekt igång samtidigt som produktionsvardagen ska gå ihop. Detta ställer krav på att man snabbt måste sätta sig in i nya saker, delegera ansvar ner i organisationen och sedan följa upp och ställa krav. Tillsammans med mina skiftledare får vi bästa resultatet förhoppningsvis.

Vad sporrar dig att gå till jobbet? 
Jag tycker att logistik och logistikbranschen är spännande i sig, men jag får också vara med i ett företag som jobbar med att utveckla sina logistiksiter till att bli de bästa de kan vara för sina kunder. Det tycker jag är otroligt spännande. Även att få jobba med nya unga skiftledare och se hur de utvecklas framåt inom logistiken ger stor tillfredsställelse.

Visa som: