Omid Vatankhah, Yard Manager

Omid började arbeta hos Logent våren 2014 på en av företagets logistiksiter i Göteborg. Efter 1 1/2 år som truckförare blev han erbjuden en ny tjänst som Yard Manager och har nu ansvar för truckförarna som lossar och lastar emballage utomhus. Arbetet är tempofyllt med mycket ansvar och kräver stor precision.

Varför valde du att börja arbete på Logent?
Jag sökte jobb som truckförare och fick ett erbjudande av Logent som skulle öppna en ny site för emballagehantering i Göteborg. Det var väldigt intressant eftersom det var helt nytt och att jag fick chansen att vara med från början och ”bygga” upp siten.

Hur har din resa inom Logent sett ut hittills? 
Jag började arbeta som truckförare i april 2014 och i oktober året därpå fick jag förfrågan om jag ville ta över rollen som Yard Manager, vilket jag självklart tackade ja till. Det kändes otroligt bra eftersom jag varit med från början och kunde alla arbetsuppgifter. Jag kände mig verkligen hemma med mitt arbete och mina medarbetare.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut för dig?  
Som Yard Manager så har man mycket ansvar över många olika emballage som måste hitta rätt plats och skickas iväg till rätt destination med rätt dokument. Jag måste se till att alla lastbilar som lossas och lastas kommer iväg i rätt tid så att andra arbetsplatser inte blir lidande och i värsta fall står stilla. Mitt arbete kretsar kring pappersarbete, tusentals emballage, mina truckförare och lastbilschaufförer. Det är ett socialt arbete där jag får kontakt med nya människor från olika delar av världen varje dag.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Det bästa med mitt jobb är att det är mycket ansvar och mycket varierande arbetsuppgifter. Jag lär mig något nytt varje dag vilket får mig att utvecklas. Det absolut bästa med mitt jobb är att mina medarbetare är nöjda med mig och att vi trivs tillsammans. Det bästa jag vet är när mina medarbetare är glada och har motivation till arbetet.

Vad är den största utmaningen i ditt arbete? 
Den största utmaningen är att säkerställa att alla lastbilar blir lossade och lastade i rätt tid. Lastade med rätt emballage och att chauffören (kunden) är nöjd. Eftersom arbetet är tempofyllt och har sina stressiga dagar är det väldigt viktigt för mig att truckförarna trivs med arbetet de gör och att de utvecklas varje dag samtidigt som det är kul på jobbet.

Visa som: