Logents engagerade medarbetare Andreas springer för livet – nästa mål är Antarctic Ice Marathon

Andreas Jonsson arbetar med försäljning inom Logent Group med fokus på vår bemanningsverksamhet. Vid sidan av arbetet har Andreas ett starkt engagemang för sociala frågor som han tagit vidare långt utanför de halländska vidderna. Om 1 år är kommer han att springa ett maraton på Antarktis till förmån för barn i Kapstadens kåkstäder. Foto: Jari Välitalo

Med utgångspunkt i Halmstad hjälper Andreas till vardags företag att se hur de kan optimera sin personalstyrka och hitta rätt kompetens för deras verksamhet.

Vid sidan av sitt arbete har Andreas ett starkt engagemang för sociala frågor som han tagit vidare långt utanför de halländska vidderna. Han är bland annat med och driver ett barnhem och skola i Kathmandu, Nepals huvudstad, en av många platser Andreas har hunnit besöka under en av de resor han gärna ger sig ut på ensam.

Tillsammans med sin far, Håkan Jonsson, har han även engagerat sig i Svenska kyrkans kampanj Låt fler få fylla fem!, en internationell insamlingskampanj som riktar sig främst till att minska barndödlighet i Kapstadens kåkstäder via ett system med mentormammor. Andreas och Håkan har själva besökt Kapstaden och fått se hur arbetet där verkligen gör skillnad i de mest utsatta områdena. Förutom möten med barn och familjer i programmet fick de möjlighet att hälsa på Desmond Tutu som är också stödjer arbetet.

För att lyfta kampanjen och medvetenheten om det arbete som görs kommer far och son Jonsson att delta i ett maraton på Sydpolen i samarbete med kampanjen ”Låt fler fylla fem”.

Båda två är vana maratonlöpare av det mer extrema slaget; de har tillsammans bland annat genomfört maraton på Kinesiska muren och i Rom. Håkan siktar dessutom på att bli medlem i ”The 7 Continents Marathon Club” och därmed tillhöra en liten exklusiv skara som genomfört maratonlopp på jordens alla kontinenter. Om ett år, i november 2017, går startskottet för Antarctic Ice Marathon. Logent är med och sponsrar Andreas deltagande och önskar varmt lycka till i förberedelser och genomförande!

Läs mer om Andreas och Håkan Jonsson och deras arbete och upplevelser här

Läs mer om kampanjen Låt fler få fylla fem

South Africa, Cape Town. Khayelitsha Township. April 2016. Photo©emiller@iafrica.com Eric Miller

South Africa, Cape Town. Khayelitsha Township. April 2016.
Photo©emiller@iafrica.com
Eric Miller

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Visa som:
Ladda fler inlägg