Göteborg

Logent i Göteborg är Nordens största exporthamn för fordon. Även importen är betydande. Inom terminalområdet erbjuds förutom lastning och lossning även uppställning och lagring samt anpassning av bilmodellerna till lokala specifikationer, sk PDI-tjänster.

Reine Johansson

Site Manager

reine.johansson@logent.se

+46 733 72 06 25

Nordens största exporthamn för fordon

Det finns direktlinjer till och från andra delar av världen, till exempel Nordamerika, Afrika, Asien, Mellanöstern och Oceanien. Terminalen i Göteborg har ett oslagbart läge för att serva hela Norden och Baltikum.

Logent Ports & Terminals, Göteborg

Vår verksamhet i Göteborgs hamn omfattar ca 40 heltidstjänster. Vi hanterar lastning och lossning av RoRo-fartyg, enhetsberedning av ”High and Heavy”-gods och tågupplastning av personbilar för distribution till återförsäljare runt om i landet. På terminalen utförs även omlastning från järnväg och lastbil till containers och vice versa – så kallad cross-docking.

Våra kunder är RoRo-rederier, både med översjö- och kortsjötrafik. Godsflöden domineras av anläggningsmaskiner och chassin för bussar, lastbilar och personbilar, samt trailers och containers.

Tjänster och lösningar specifika för verksamheten i Göteborgs hamn

Anpassning av importbilar, PDI

Bilar som importeras till Sverige måste ibland anpassas till svenska förhållanden. Logent tillhandahåller därför lokaler och ytor för PDI, Pre-delivery inspection. Servicen innebär att bilarna gås igenom och anpassas till gällande specifikationer. Först därefter fraktas de vidare till återförsäljare.

Tull

Vår terminal i Göteborg är en tullfri zon och för att våra kunder ska kunna få en enkel tullhantering erbjuder vi en komplett tulltjänst innefattande import- och exportklarering, tullager, transitering samt tullagerlösningar.

CFS / High & Heavy

Våra medarbetare har lång erfarenhet av stuffning av gods för att klara sjötransporter. Vår specialitet är gods vars dimensioner är utanför standard, det vill säga överhöga/-breda eller övertunga lastenheter inom Göteborgs Hamn har Logent tillgång till en CFS, Container Freight Station, där vi har en omfattande hantering av container-stuff/stripp.

Vår terminal är belägen inne i hamnen med järnvägsanslutning direkt in på terminalområdet. För våra kunder innebär det att vi kan hämta lastbäraren direkt från rederiet, ta emot godset från tåg/bil eller båt, hantera godset och leverera det på båt eller kaj.

Privatimport – hämta privatimporterad bil/båt

Rederiet som anlöper Logents terminal informerar kunden när godset ankommer. Aktuellt rederi friställer / överlåter godset och skickar en bekräftelse till Car ID-Services samt till kund. Kunden förtullar godset. Vid hämtning av godset besöker kunden ID Services. Kunden uppger korrekt godsmärkning och IG-nummer. Om de första fria hyresdagarna är passerade utgår en planhyra som betalas med Mastercard eller Visa.

Car ID Services

Car ID Services aviserar rullande gods som ska hämtas eller lämnas genom port 2.

Besök
Stanna i högerfilen 50 m före port 2 och gå in till vår expedition för föravisering av gods. Parkera bilen och gå över gatan via parkeringen till den ljusblåa byggnaden.

Öppettider
Mån-fre  07-16*

*Gods som behöver lyftas med truck måste anlända till terminalen senast 15:30

Telefon
+46 702 19 00 96 eller +46 722 32 35 44

Kunden legitimerar sig och får passerkort samt hänvisning in i hamnen.